Bergen ballroom: Workshop II og filmkveld

Velkommen til Workshop II i Bergen Ballroom, lørdag 19. februar kl. 14 på Carte Blanche (NB! For påmeldte deltagere) og påfølgende filmkveld fra kl. 18 på KODE 1.

Workshop II: Vogue Femme & Posing

Med: Father Diesel og Donna, assistert av Hamda Barise
Tidspunkt: kl. 14:00 – 17:00
Sted: Carte Blanche, Studio Bergen, Nøstegaten 119.

Voguing er den ekspressive danseformen innen ballroom og er sannsynligvis det best kjente kunstneriske uttrykket fra kulturen. I denne workshopen får du muligheten til å lære Vogue Femme av Donna og Posing av Diesel.

Vogue Femme ble utviklet av de svarte transkvinnene i ballroomkulturen. Dette er en dansestil som fremhever og oppløfter femininitet. Posing er fundamentet i alle performance- og dansekategorier i ballroom, og det er også et viktig element i Runway- og Face-kategoriene. Denne delen av workshopen fokuserer på selvtilliten, kreativiteten og elegansen som kommer med å posere. 

Timeplan
14:00–15:15: Posing
15:15–15:45: Lunsj
15:45–17:00: Vogue Femme

Filmkveld: Ballroomvideoer og dokumentarer
Med: Father Diesel, Donna og Hamda Barise
Tidspunkt: kl. 18:00 – 21:00
Sted: KODE 1, Festsalen, Nordahl Bruns gate 9.

Etter workshopene på Carte Blanche går vi sammen til KODE for å ha en avslappende og sosial hang-out-kveld. De som ikke deltok på danseworkshopene er også varmt velkomne. Vi vil vise dokumentaren «Kelet» (2020) og andre videoer fra ballroomfellesskapet, diskutere innholdet og bli bedre kjent med hverandre. 
 

Bergen Ballroom er et samarbeidsprosjekt, organisert av KODE, Carte Blanche og Mother Cassandra Meraki. Last ned programbrosjyre (IN ENGLISH) her

Prosjektet sikter mot å bygge et ballroomfellesskap for de lokale skeive minoritetene i Bergen og på Vestlandet. Vårt mål er å skape trygge rom hvor unge LHBT+ og BIPOC-personer kan utforske temaer som kjønn, identitet og personlig uttrykk gjennom ballroomkulturens forskjellige kunstformer, og finne tilhørighet i et kreativt fellesskap.

Bergen Ballroom er en del av Skeivt kulturår på KODE

  • Lørdag 19. februar 2022
  • - *

* Gratis med påmelding