Konsert: Amalie Stalheim og Britten

Søndag 6. februar kl 13: Cellist Amalie Stalheim starter Skeivt kulturårs musikkprogram. Alene på scenen fyller hun Troldsalen i en intim og personlig konsert med verker av Benjamin Britten, Johann Sebastian Bach og en av vår tids største komponister Kaija Saariaho.  

Kjøp billetter her

Benjamin Britten var en av forrige århundres største komponister. I størsteparten av Brittens levetid var homofili kriminalisert. Flere av verkene hans utforsker temaer som utenforskap, stigmatisering og følelsesmessige kvaler, og det er vanskelig å ikke tro at noe av dette er selvbiografisk. Britten levde hele sitt voksne liv sammen med tenor Peter Pears, som både var hans livspartner og muse.  

Om artisten 
Den prisbelønte cellisten Amalie Stalheim har spilt som solist med en rekke sentrale orkestre både nasjonalt og internasjonalt og er en aktiv kammermusiker. I fjor vant hun Den norske Solistpris. Denne søndagen spiller hun et utvalg  

Stalheim har de siste årene samarbeidet med musikere som Janine Jansen, Yo-Yo Ma, Leif Ove Andsnes, Kathryn Stott og Christian Ihle Hadland. Hun spiller på en cello bygget av F. Ruggieri i 1687, generøst utlånt av Anders Sveaas Almennyttige Fond.    

Skeivt kulturår 2022 
Under Skeivt kulturår vil KODE utforske musikk av normbrytende komponister gjennom tidene. Flere av de fremste klassiske komponistene i historien var også skeive. Mange av dem levde under betydelig følelsesmessig press og holdt i mange tilfeller sin legning skjult. Man kan godt tenke seg at disse påkjenningene har påvirket musikken de skrev.  

Program 
Amalie Stalheim, cello 
Konsert i Troldsalen kl. 13:00 
Sted: Edvard Grieg Museum Troldhaugen

Benjamin Britten (1913-1976): Suite No. 1, Op. 72.     

Kaija Saariaho (1952): Sept Papillons  

Jostein Stalheim (1960) Kluhmi

Johann Sebastian Bach (1685-1750): Cello Suite No.3  

 

Kjøp billett

  • Søndag 6. februar 2022

Amalie Stalheim (foto: Nicolaj Lund)