Samling og utlån

Spørsmål om objekter i samlingen vår? Forespørsel om utlån av kunstverk? Her finner du informasjon om arbeidet i seksjon for samling og digitalisering.

KODEs seksjon for samling og digitalisering har ansvar for forvaltning av alle samlinger tilhørende KODEs kunstmuseer og komponisthjem. Seksjonen arbeider med digitaliseringsprosjekter: inventering og digital registrering, katalogisering og publisering av samlinger på web. En viktig del av KODEs samlingsforvaltning er formidling gjennom utlån av verk til utstillinger på andre museer i Norge og utlandet. 

Se og søk i KODEs samling i DigitaltMuseum

DigitaltMuseum er en felles, database over samlinger i norske og svenske kunst- og kulturhistoriske museer. Å publisere KODEs samling på DigitaltMuseum blir en viktig oppgave framover. 

Låne kunstverk?

Hvert år låner KODE ut kunstverk fra sine samlinger til institusjoner både internasjonalt og nasjonalt. Utlån er en viktig del av museets formidlingsvirksomhet og KODE er stolt over å kunne vise deler av samlingen på denne måten.

En lånesøknad må være museet i hende minimum ni måneder før planlagt lån. Normal behandlingstid av en søknad er ca tre måneder.

Les om krav til lånesøknad, frister og omkostninger her

Kontakt oss

Generelle henvendelser rettes til samling@kodebergen.no

Henvendelser om foto til foto@kodebergen.no

Henvendelser om utlån av kunstverk og objekter til laan@kodebergen.no