Sommerskole for barn 2021

Kreativ sommeruke! 

Bli med på en kreativ sommeruke der du får uttrykke deg gjennom ulike materialer og teknikker. Vi skal i glassverksted, trykkeverksted, maleverksted, i tillegg til å jobbe med gjenbruksmaterialer. Du får besøke flere utstillinger og bli inspirert av ulike kunstuttrykk. Den ene kursdagen skal vi også ha en dag fylt av musikk, spennende fortellinger og kreative aktiviteter både ute og inne på komponisthjemmet Siljustøl. 

Dette tilbudet er et samarbeid mellom KODE Kunstmuseer og komponisthjem, Bergen kunsthall (uke 25 og 26), Foreningen Trykkeriet og S12 Galleri og verksted. Vi jobber i små grupper på 10 barn og 4 grupper per uke. Hver gruppe har sine faste kontaktpersoner som følger gruppen hele uken. Vi følger gjeldende smittevernregler. 

Kurset er GRATIS, og fullfinansiert av Bergen kommune.

Påmelding

Meld barnet på via denne lenken: booking.kodebergen.no/booking/7


Praktisk informasjon 

Kurstilbud for 8 – 11 åringer: Uke 25 (21. – 25. juni)
Kurstilbud for 11 – 14 åringer: Uke 26 (28. juni – 2. juli) og uke 32 (9. – 13. august) 
Tid: Mandag – fredag, kl. 10 – 14. Oppmøte fra kl. 9.30
Sted: Fast oppmøtested hver dag på KODE Kunstmuseer (nærmere info sendes deltakerne)

Hva må deltakerne ha med selv?: 
- Mat og drikke til lunsjpausene
- Klær etter vær (Vi har noen utepauser/-aktiviteter og skal også gå til/fra bygg og arenaer)

Hva skjer på de ulike dagene?

Mandager
KODE Kunstmuseer, KODE 1 og 2:
Velkommen til en kreativ sommeruke! På oppstartsdagen begynner vi med bli-kjent leker. Etterpå besøker vi Arvid Pettersen-utstillingen «Til skue» i KODE 2 og snakker om det vi ser og opplever i bildene. Til slutt jobber vi i maleverksted, og lager «plankebilder» som er inspirert av verk, materialer og tematikk fra utstillingen.

Resten av uken roterer gruppene med én dag på hver på følgende arenaer:

S12 Galleri og verksted:
Gjennom dagen får alle forsøke seg på å lage fine ting av glass på tre ulike måter. Vi skal designe, gravere og komponere, og i verkstedet får vi se hvordan glass kan blåses som om det var en ballong, eller en lang pinne. Vi snakker litt om glassets historie og går på glasskattevandring gjennom betongklossen på Bontelabo.

Trykkeriet:
Denne dagen blir en ren verkstedsdag. Hos Trykkeriet får vi teste ut en spennende trykketeknikk. Vi starter med å tegne hverandres portretter sett gjennom en pleksi-plate som holdes opp foran ansiktet. Strekene risses så inn, påføres farge og klargjøres for å kjøres gjennom en dyptrykkpresse. Portrettene får et spennende og fint tegneserie-aktig uttrykk.

KODE Komponisthjem – Besøk på Siljustøl:
Dette blir en dag fylt av musikk, spennende fortellinger og trolsk natur! Vi blir kjent med noe av komponisten Harald Sæveruds musikk gjennom en minikonsert med profesjonell pianist. Etterpå blir det oppdagelsesferd i huset. Siste del av kursdagen avsluttes med kreative aktiviteter på det vakre uteområdet rundt Siljustøl.

Bergen Kunsthall (Obs! Dette tilbudet gjelder i uke 25 og 26):
Festspillutstilleren Elisabeth Haarrs store tekstilverk inviterer til å snakke om hva kunst kan lære oss, hvordan vi påvirkes av det vi ser og møter i hverdagen vår, og hvordan vi kan bruke vår stemme i samfunnet. Tema for verkstedet er gjenbruk og miljø – inspirert av utstillingen. Etter lunsjpausen utforsker vi byparken gjennom foto, lyd og noen av parkens skulpturer. 

KODE Kunstmuseer – KODE 1 og 3 (OBS! Dette tilbudet gjelder kun i uke 32):
Vi besøker Edvard Munch-utstillingen. Hvilke følelser uttrykkes i Munchs malerier? Hva er følelser? Hvorfor har vi følelser? Hvordan kjennes ulike følelser i kroppen, og hva forsøker de å fortelle oss? I verkstedet lager vi håndlaget, fargerikt papir av resirkulerte materialer og tørkede planter. Resultatet blir svært uttrykksfullt, med kvaliteter som kan ligne malerier. 

Bli med på KODEs sommerskole for barn!